Obećao da će poboljÅ”ati internetske usluge i smanjiti troÅ”kove električne energije na Filipinima

Ikona boksa Mani Pakjao predao je danas dokumente za svoju kandidaturu za predsednika Filipina, postavÅ”i prvi političar koji je zvanično najavio svoju kandidaturu za najviÅ”u funkciju u ovoj azijskoj zemlji, koja bi trebala biti održana sledeće godine, preneo je DPA.ļ»æ

Pakjao (42), koji je trenutno senator, obećao je da će se, ako pobedi na izborima i postane predsednik Filipina, boriti protiv siromaÅ”tva i korupcije i boriti se protiv pandemije koronavirusa. Takođe je obećao da će poboljÅ”ati internetske usluge i smanjiti troÅ”kove električne energije na Filipinima.

- Moja kandidatura nije samo za mene i moju porodicu, već za filipinski narod - rekao je Pakjao.

Nakon Å”to je svoju kandidaturu podneo izbornoj komisiji u okviru političke stranke Promdi, rekao je da se nada da će dati bolju budućnost, posebno onima koji dugo pate.

 - Za one koji kradu od filipinskog naroda, vaÅ”i sretći dani u vladi su odbrojani. Ovo je moje obećanje filipinskom narodu i Bogu - dodao je on.

Pakjao ima svoju političku stranku, Pokret Å”ampiona naroda, a takođe je član i funkcioner vladajuće političke stranke PDP-Laban aktuelnog predsednika Rodriga DutertŠµa, prenela je DPA.

Ali on je rekao da je izabrao da se kandiduje pod logom Promdija, političke stranke koja je udružena sa PDP-Laban, јŠµŃ€ je u sukobu sa Duterteom, čija je vladajuća koaliciona frakcija podržavala drugog predsedničkog kandidata. Izborna komisija će od danas do 8. oktobra primati prijave za kandidaturu za predsednika, potpredsednika, senatore i hiljade lokalnih funkcija za izbore u maju 2022. godine.

Autor: redportal.rs

#filipini

#kandidatura

#mani pakjao