Povodom 40 godina postojanja benda

Čuvena pop-rok grupa Zana održala je emotivan i energičan koncert u Kombank dvorani 25. septembra uz ovacije i horsko pevanje publike, a povodom obeležavanja svog jubileja - 40 godina postojanja benda 🎵🎶. Koncert je bio posvećen nedavno preminuloj Marini Tucaković koja je bila pridruženi član benda i tekstopisac većine Zaninih pesama 💗.

Foto: Redportal.rs/Belkisa Beka Abdulović

Ovaj poseban muzički događaj započeo je akustičnom verzijom hita Vojna pošta, a zatim je, uz sliku Marine Tucaković na video-bimu, najavljena i njena pesma Čamac na vodi. Uz ovacije publike Jelena Živanović izvela je u akustičnom delu koncerta poznate hitove, među kojima su Leto, Rusi dolaze, Rane, Modrice, Što a što, Kućica, a zatim je na scenu izašao Zoran Živanović Žika, osnivač benda Zana, i otpevao premijerno pred publikom pesmu koju je za njega lično komponovala Marina Tucaković, pod nazivom 40.

Foto: Redportal.rs/Belkisa Beka Abdulović

U 2. delu koncerta usledili su hitovi koji su izvedeni "na struju", a publika je horski pevala: Nije sve tako crno, Vlak, Vejte snegovi, Dodirni mi kolena, Rukuju se rukuju, Oženićeš se ti i mnoge druge. Duet Jabuke i vino sa Jelenom je pevao glumac Bane Tomašević, koji već nekoliko godina muzički sarađuje sa Jelenom i Žikom 🎤🎙🎧. Gost na koncertu bio je i gitarista Zoran Branković, koji je svirao gitaru i u originalnom izvođenju pesme Rane.

Među brojnim kvalitenim muzičarima na  bini, za bubnjevima je bio i dugogodinji član Zane Zoran Babović Babonja. Žika je na kraju koncerta pomenuo sve bivše članove grupe Zana, uz veliki aplauz publike, a neki od njih su se javili i poslali pozdrave putem video-poziva. Među njima je bio i Radovan Jovićević, jedan od osnivača benda Zana.

Foto: Redportal.rs/Belkisa Beka Abdulović

Publika je podjednako uživala u emotivnim baladama i brzim pesama, a među publikom bili su i muzičari Nenad Knežević Knez i Miki Perić, modni kreator i voditelj Boško Jakovljević, voditeljka Adriana Čortan, kao i modni menadžer Jelena Ivanović.

Autor: redportal.rs

#Jelena Živanović

#grupa

#koncert

#zana