Antiterorističke vežbe ŠOS-ove mirovne misije 2021 izvode se na poligonu Donguz u Orenburškoj oblasti pod rukovodstvom komandanta Centralnog vojnog okruga general-pukovnika Aleksandra Lapina

Trupe iz država članica Šangajske organizacije za saradnju započele su aktivnu fazu antiterorističkih vežbi Mirovne misije 2021 na poligonu Donguz u regionu Orenburg, izvestila je u četvrtak pres služba Centralnog vojnog okruga Rusije.

- Dvosedni ruskih višenamenskih lovačkih bombardera Su-34 i aviona za podršku na zemlji Su-25, kao i aviona Su-25 oružanih snaga Kazahstana uključena su u deo vežbi gde su posade izvršile bombardovanje. Komandna mesta nominalnog neprijatelja, gomilanje borbenog hardvera, skladišta municije i goriva i drugi vitalni objekti, uz upotrebu eksplozivnih bombi sa fragmentacijom - navodi se u saopštenju pres-službe.

Letelice su podržavali timovi samohodnih artiljerijskih topova 152 mm Msta-S i višecevni raketni bacači. Nakon toga, trupe Belorusije, Indije, Kazahstana, Kine i Rusije razorile su terorističke formacije, dok su jurišne snage iz Belorusije, Indije, Kirgistana, Rusije i Pakistana zauzele povoljnu granicu za kasniji napad, navodi se u saopštenju.

Antiterorističke vežbe ŠOS-ove mirovne misije 2021 izvode se na poligonu Donguz u Orenburškoj oblasti pod rukovodstvom komandanta Centralnog vojnog okruga general-pukovnika Aleksandra Lapina. U vežbama učestvuju vojnici iz Rusije, Indije, Kazahstana, Kirgistana, Kine, Pakistana, Tadžikistana, Uzbekistana i Belorusije.

Autor: redportal.rs

#Ural

#kina

#rusija

#vežeb