Oni protestuju protiv restriktivnih mera uvedenih zbog koronavirusa, koji je direktno ugrozio njihovo postojanje

Stotine demonstranata juče je drugi dan zaredom izašlo na ulice Melburna. Oni protestuju protiv restriktivnih mera uvedenih zbog koronavirusa, koji je direktno ugrozio njihovo postojanje, prenosi Rojters.

IZVOR: YT/7NEWS Australia 

Sinoćnji protesti eskalirali su kada su se demonstranti sukobili sa policijom. Nezadovoljni su što su vlasti odlučile da zatvore građevinsku industriju na dve nedelje, zbog loših mera zaštite na radu. Ministarstvo zdravlja potvrdilo je 409 novih slučajeva koronavirusa povezanih sa ljudima koji rade u građevinskoj industriji.

- Kao rezultat ovih podataka, timu za javno zdravlje nije preostalo ništa drugo nego da pritisne dugme za pauzu i nastavi da radi sa sektorom naredne dve nedelje kako bi se poboljšala usklađenost i usporilo širenje virusa - rekao je ministar zdravlja.

IZVOR: TW/@21WIRE

Odluka je naljutila radnike kojima je na ovaj način ugrožen svakodnevni opstanak, a svoje nezadovoljstvo odlučili su izraziti protestima na ulicama Melbourna.

Video snimci koji kruže Tviterom pokazuju kako policija počinje da beži u automobilima nakon što su im prišli besni demonstranti. Pokušali su brzo da okrenu službena vozila i pobegnu, ali su ih pobunjeni građani sustigli.

IZVOR: TW/@OzraeliAvi

Neki od njih počeli su da bacaju kamenje i flaše na policijske automobile, dok su drugi otišli ​​korak dalje i počeli da udaraju rukama rukama po vozilima i da razbijaju prozore na vozilima. Policijski automobili su se tada zaustavili, a naoružani policajci krenuli su prema gomili koja je u tom trenutku počela da beži.

Načelnik policije Viktorije Mark Galiot rekao je danas novinarima da je uhapšeno 235 demonstranata, uključujući 193 koji će biti kažnjeni zbog kršenja mera javnog zdravlja. Mnogi su u komentarima osudili nasilno ponašanje građana, navodeći da ne opravdavaju takvo nasilje, te da to nije način da se dobije željena sloboda.

Autor: redportal.rs

#australija

#koronavirus

#kovid mere

#melburn

#protesti