Kataniću, pravda stiže i lisice zveckaju

Demokratski front je reagovao saopštenjem na izjave specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, i ističu da će pravda stići klan koji je okupljen oko predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- Iako je već postalo nezanimljivo i bespredmetno baviti se Milivojem Katnićem, ponekad treba reagovati na njegove nebuloze, kako građani ne bi ostali u nekoj nedoumici. Poznato je da on konferencije za novinare i intervjue koristi za svoje cirkuske nastupe, ali i plasiranje neistina i spinova, pa je i sada saopštio laž kako DF navodno vrši pritisak na Dritana Abazovića. Kao jedan od viđenijih poslušnika Mila Đukanovića, Katnić je ovo izrekao upravo kao jednu vrstu pritiska na Abazovića u trenutku kada se kreće u proces pregovora oko rekonstrukcije Vlade i izglasavanja tužilačkog savjeta. I kako se Katniću bliži smjena, i kako sve glasnije zveckaju lisice, tako se pojačava i njegov strah, i ko zna šta će još bulazniti u ovom kratkom periodu do odlaska sa funkcije - piše u saopštenju DF.

Oni podsećaju javnost da je upravo Katnić prepoznat kao "jedan od ključnih članova mafijaškog klana Mila Đukanovića", i da će biti zanimljivo kada pred licem zakona bude "govorio sve što zna o brojnim zlodelima koje je taj kartel napravio svih ovih godina".

- Moramo, takođe, napomenuti da Katnić nije slučajno zaobiđen kod poslednje velike zaplene droge. To je urađeno na zahtev međunarodnog faktora, koji odlično zna da bi uključivanje Katnića u ovaj slučaj bilo samo od koristi krijumčarima i kriminalnim grupama, koje bi bile upozorene i tako bi akcija propala. Takođe, postoje informacije da je Katnić boravio na Cetinju kako bi učestvovao u nasilju i mora se ispitati njegova uloga u svemu tome što je imalo i odlike državnog udara. To su oni čuveni događaji kada su Milo Đukanović, Filip Vujanović, Brano Gvozdenović, i drugi iz DPS-a nestali u akciji, dok je jedini od političara viđen Ranko Krivokapić, koji je u povlačenju i povrijeđen. Zato je, umjesto svih tih Cetinjana i Katunjana, u proboj krenuo Mojkovčanin Veljović, dok je te akcije medijski podržavao još jedan Mojkovčanin, naturalizovani Cetinjanin iz SDP - piše u saopštenju DF.

Iz Demokratskog fronta zaključujue da dolazi vreme pravne države, i da Katnić za to mora da se pripremi.

Autor: Redportal.rs

#Crna Gora

#Demokratski Front

#Milivoj Katnić

#Milo Đukanović