Zvezda i Partizan u četvrtak startuju grupne faze evropskih takmičenja

Srpski fudbalski šampion i vicešampion u četvrtak započinju grupnu fazu takmičenja na evropskoj sceni. Crvena zvezda će od 18.45 č. na stadionu Rajko Mitić ugostiti portugalsku Bragu, dok će Partizan od 21.00 č. gostovati Anortozisu na Kipru.

Ove sezone Srbija ima 2 predstavnika u jesenjem delu evropskih takmičenja, što se nije mnogo puta događalo u 21. veku. Zvezda će braniti boje Srbije u 2. rangu evropskog fudbala, dok će Partizan igrati u novoformiranom takmičenju, Ligi konferencija.

Prava za prenos utakmica svih UEFA takmičenja za teritoriju Srbije poseduje kanal Arena Sport, što mnoge ljubitelje fudbala koji na svojoj kablovskoj televiziji nemaju ovaj kanal u ponudi vrlo često sprečava da uživaju u fudbalu na evropskoj sceni.

Međutim, ovaj kanal postigao je sporazum sa javnim servisom, tako da će RTS 1 u četvrtak prenositi obe utakmice srpskih predstavnika u Evropi. Na ovaj način će svako domaćinstvo u našoj zemlji moći da bodri večite rivale na početku grupne faze evropskih takmičenja.

Autor: redportal.rs

#partizan

#prenos anortozis

#prenos partizan

#prenos zvezda braga

#veciti evropa

#zvezda