U padu žičare POGINULA MU CELA PORODICA 😥

Vlasti u Italiji danas su pokrenule istragu, nakon što je jedinog preživelog dečaka u padu žičare na brdu Motarone u maju, njegov deda odveo u Izrael, prenosi Blic.

Roditelji Ejtana Birana, njegovi mlađi brat, sestra, pradeda i prababa bili su među 14 poginulih u nesreći. Šestogodišnji dečak je posle bolničkog lečenja boravio kod tetke po ocu Kristini Pagani u Italiji.

Međutim, dečakovi rođaci po majci u Izraelu zatražili su starateljstvo.

Ejtanova porodica živela je u Italiji nekoliko godina pre nesreće, a njegova tetka po ocu dobila je starateljstvo u junu. U subotu je, međutim, Ejtana izveo napolje njegov deda po majci, koji se nakon nesreće preselio u Italiju. Potom je privatnim avionom izveo Ejtana iz zemlje, koristeći izraelski pasoš deteta.

Dečakova tetka po majci Gali Peleg podnela je zahtev za usvajanje u avgustu, tvrdeći da je dečak držan kao talac u Italiji.

- Nismo kidnapovali Ejtana, doveli smo ga kući - rekla je u nedelju za izraelski Radio, tvrdeći da su njegovi roditelji hteli da se vrate u Izrael pre nesreće.

Tetka deteta po ocu, međutim, opisala je ovu vest kao "još jednu tragediju za Ejtana".

Krajem maja, srušila se kabina žičare na brdu Motarone, u blizini jezera Mađore, u Pijemontu, a u tragediji je poginulo 14 osoba, među kojima oba roditelja i sestra dečaka Ejtana, koji je jedini preživeo. Istraga o uzroku nesreće na severu Italije još je u toku.

Nekoliko ljudi iz kompanije koja je upravljala žičarom trenutno je pod istragom zbog nesreće.

Autor: Blic

#Ejtan Biran

#Italija

#Pad sa žičare