Lančić vraćen oštećenoj

Brzom i efikasnom akcijom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su neposredno nakon izvršenog krivičnog dela I.N. (1975), koji je na ulici od oštećene žene istrgao zlatni lančić sa vrata, a zatim se udaljio.

On je osumnjičen i da je na sličan način, na teritoriji opština Zvezdara i Voždovac izvršio još četiri krivična dela teške krađe.

Kako se sumnja, I.N. je pratio oštećenu ženu u Ulici Ulofa Palmea, prišao joj je s leđa i otrgnuo zlatan lančić, a zatim se udaljio. Ubrzo ga je policija pronašla i uhapsila. Kod njega je pronađen lančić koji je vraćen oštećenoj.

I.N. se sumnjiči da je u proteklom periodu izvršio još četiri krivična dela na sličan način, tako što je prilazio uglavnom starijim ženama i sa vrata im kidao zlatne lančiće. Dve žene su tom prilikom zadobile i teške telesne povrede, kako pišu Novosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teške krađe, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Autor: Novosti / redportal.rs

#Zlato

#hapšenje

#kidanje lanaca

#krađa

#muškarac