Sukob oko izbora

Kako prenosi portal Kossev, u večerašnjoj pucnjavi u Peći ubijene su dve osobe, kandidat za gradonačelnika Peći iz Demokratske partije Kosova Astrit Ademaj, dok je druga žrtva takođe visoki funkcioner DPK i kandidat za gradonačelnika Dečana na prošlim izborima Bljerand Kadriaj.

Pucnjava se odigrala kod ekonomske škole u Peći, tom prilikom su ranjene tri osobe, a dve su preminule na putu do bolnice.

Prema nezvaničnim detaljima, navodno je Kadriaj ubio Ademaja, a potom Ademajev brat Kadriaja, kada je i sam ranjen. Dvojica ubijenih su, prema nezvaničnim izvorima, bili u sukobu ove nedelje oko izbora, a bilo je i pokušaja drugih ljudi da ih tada pomire u čemu nisu uspeli.

Kasnije tokom noći, oglasio se i kosovski premijer Aljbin Kurti putem svoje Fejsbuk stranice, potvrđujući identitet žrtava i pozvajući policiju sda što pre rasvetli ceo slučaj:

Šokirani smo večeras ozbiljnim događajem koji se desio u Peći. Prema zvaničnoj potvrdi Kosovske policije, na mestu događaja ubijena su dva državljanina naše zemlje, kandidat za gradonačelnika Peći AA i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana BK, obojica iz Demokratske partije Kosova. Najiskrenije saučešće izražavamo porodicama žrtava, prijateljima i saradnicima iz Demokratske partije Kosova. U ovim teškim trenucima delimo njihovu bol zbog ovog tragičnog gubitka.

Informacije je potom potvrdila i DPK:

Demokratska partija Kosova šokirana je tragičnom vešću o dvostrukom ubistvu u Peći našeg kandidata za gradonačelnika Peći, Astrita Ademaja i Bljeranda Kadriaja, bivšeg kandidata za gradonačelnika Dečana 2017. Izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama. U ovim teškim trenucima saosećamo s njihovim bolom i molimo ih da nađu snage da se suoče sa velikim gubitkom.

Autor: kossev.info

#Astrit Ademaj

#Biljerand Kadriaj

#Bivši gradonačelnik

#Gračanica

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Sukob

#UBISTVO

#albanci

#dvostruko

#gradonačelnik

#kandidat

#peć