Kasnije je otkriveno da kamenu nedostaje šraf koji ga je držao uspravno

Petogodišnja devojčica iz Džordžije, poginula je kada se nadgrobni spomenik težak 300 kilograma srušio i pao na nju.

Bela Grejs Benet se igrala sa sestrom u Blekširu u Džordžiji kada se spomenik prevrnuo i pao na njenu glavu i ramena.

Kasnije je otkriveno da kamenu nedostaje šraf koji ga je držao uspravno, prema fotografijama i video zapisima do kojih je došao NjuzforDžeks.

Svedok, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da su bila potrebna tri čoveka da uklone kamen sa male Bele - koja je bila prikovana za zemlju.

- Njen tata je sve vreme pokušavao da ukloni ovu ploču sa nje i nije uspeo. Pokušao sam da je podignem kako bih je izvukao, ali nismo uspeli - rekao je.

Kada su konačno uklonili spomenik, Bela nije disala.

Devojčica je hitno prevezena u obližnju bolnicu pre nego što je prebačena avionom u dečiju bolnicu Volfson, gde je proglašena mrtvom.

Policijska uprava Blekširar trenutno istražuje kako se tragedija dogodila.

Slike prizora prikazuju samo jedan šraf pravilno pričvršćen na oboreni spomenik - još nije jasno da li je nedostajući šraf bio na mestu u vreme kada je pao.

U međuvremenu, porodica devojčice, zajedno sa članovima zajednice i verskim vođama, okupila se u ponedeljak popodne na mestu Beline tragične smrti kako bi proslavili Belin život.

Donacije se sada prikupljaju za pomoć porodici devojčice, navodi Blekšir Tajms. Bela je nedavno krenula u vrtić, kako piše Blic.

Autor: Blic / redportal.rs

#Hronika

#Spomenik

#devojčica

#preminula