Piksi poziva na ozbiljnost

Reprezentacija Srbije će večeras od 20.45 časova u Dablinu imati priliku da nastavi sjajan niz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Naime, Orlovi su do sada pobedili u 3 meča i odigrali nerešeno sa Portugalcima u Beogradu, što ih trenutno stavlja na deobu 1. mesta sa favoritom grupe, s tim što Srbija ima bolju gol razliku od reprezentacije Kristijana Ronalda.

Večeras će izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija imati priliku da igraju protiv ekipe koja je umela da bude nezgodna za mnoge favorite, naročito na svom terenu. Ipak, Irska je do sada imala razočaravajuće rezultate, osvojivši samo 1 bod u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Srbija bi pobedom obezbedila nastavak jurnjave sa Portugalom za 1. mesto u grupi, koje će potencijalno trajati sve do poslednjeg meča u grupi u Lisabonu u novembru, kada će 2 ekipe u direktnom okršaju odlučiti ko ide direktno u Katar.

Međutim, Piksi poziva na opreznost, podsećajući na irsku upornost.

- Uvek je teško igrati protiv Irske, zbog mentaliteta po kom Irci nikada ne odustaju, što mi se jako dopada. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, inače ćemo biti u problemu. Mislim da irski fudbaleri žele da pokažu da zaslužuju više bodova nego što imaju i zato ćemo morati da budemo vrlo dobri. Nisu imali sreće protiv Portugalije, to je nešto što se dešava jednom u 100 godina. I Tjeri Anri, tada isto niste imali sreće - poručio je selektor Stojković.

Srbija bi trebalo da na teren izađe u najjačem sastavu, ukoliko Aleksandar Mitrović bude potpuno spreman da započne utakmicu od starta. Međutim, čak i ako najbolji srpski strelac svih vremena bude sprečen, Piksi raspolaže sa još 2 vrhunska centarfora, koji su uvek raspoloženi da pružaju najbolje partije u reprezentativnom dresu.

Ko god bude igrao, sigurno je da Srbija neće podceniti protivnika, što bi bilo pogubno u svakom slučaju.

Autor: redportal.rs

#Irska

#Srbija

#kataru

#kvalifikacije

#piksi

#svetsko prvenstvo