Maestro koji je svojim glasom obeležio jednu eru, kaže da je prijatno iznenađen atmosferom i ljubaznošću

Jedan od najslavnijih i najmoćnijih operskih pevača na svetu Plasido Domingo u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug izrazio je danas zadovoljstvo što se vratio u Beograd posle sedam godina i naglasio da ga je prijatno iznenadila atmosfera grada u kojem je prvi put bio na početku karijere, pre skoro pola veka.

- Vraćam se posle sedam godina u Beograd, raduje me što nastupam na koncertu u ovom gradu u kome sam prvi put bio pre skoro 50 godina, kada sam bio na početku karijere - naveo je Domingo.

Vidimo se u sredu na stadionu Tašmajdan, poručio je Beograđanima, pred koncert kojim zatvara BELEF.

Maestro koji je svojim glasom obeležio čitavu jednu eru, kaže da je bio prijatno iznenađen atmosferom ovog grada i ljubaznošću ljudi koji su ga dočekali sinoć.

- Sa mnom će biti italijanski sopran Ana Piroži, divan glas, jedan od najvećih tumača međunarodne scene današnjice - naveo je operski pevač i dirigent svetskog glasa.Maestro je naglasio da će ga pratiće Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Dijana Čobanova.
- Imaću zadovoljstvo da pevam sa mladom zvezdom rođenom upravo ovde, soprankinjom Marijom Jelić - rekao je Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugoj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a sada i baritonskog faha, prenosi Tanjug.

Plasido Domingo stigao je sinoć u Beograd, letom iz Praga, pred nastup 8. septembra na Tašmajdanu, gde će mu, kako je najavio, biti specijalni gost mlada saksofonistkinja Kristina Vasić iz Paraćina koju je upoznao na velikom takmičenju u Budimpešti.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je doputovala i njegova supruga sopran Marta Ornelas Domingo (86), sa kojom je u braku skoro 6 decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

Autor: Tanjug

#BELEF

#Plasido Domingo

#Tašmajdan

#zatvaranje