Mini motor je električno čudo

BMW odeljenje Motorrad poslednjih godina ispušta neke divlje koncepte jer se veća kompanija usmerava na električna vozila. Najnoviji je takođe dosadašnji, ali i dalje izgleda izuzetno kul: mini-motor CE 02.

Premijerno predstavljen ove nedelje uoči IAA Mobiliti konferencije u Nemačkoj, CE 02 je mali dvotočkaš koji pozajmljuje neke od futurističkih vibracija koje je BMW usavršavao za svoje veće konceptne bicikle-uključujući CE 04, koji zapravo ide u proizvodnju. Obučen u srebro i crno i „thnoidne tipografije, minimalistički dizajn izgleda kao da je došao sa seta naučnofantastičnog filma.

Foto: BMW Motorrad

CE 02 ima motor sa remenskim pogonom od 11 kV, koji može pomoći biciklu da postigne najveću brzinu od oko 90 kilometara na sat (oko 56 milja na sat). BMV ne deli kapacitet baterije, ali tvrdi da CE 02 može preći oko 90 kilometara uz potpuno punjenje.

Nema papučica, ali BMW kaže da će postojati oslonci za noge - mada na fotografijama, jedini oslonac za noge koji neko koristi je skejtbord pričvršćen za donju stranu bicikla. (Hej, to je koncept!) Kružni LED farovi osvetljavaju put, dok mali ekran između upravljača služi osnovnim informacijama poput brzine i statusa baterije. „U suprotnom, tehnologija je namerno ograničena, kaže BMW. Celo pakovanje teži 120 kilograma.

Ovih dana ne nedostaje elegantnih električnih mopeda i mini-bmotora -Super73 je samo na toj ideji prikupio milione dolara-ali BMW CE 02 bi verovatno mogao da postigne uspeh ako kompanija odluči da to učini. Ima izgled i zvuči dovoljno sposobno za krstarenje gradom.

Foto: BMW Motorrad

Autor: Redportal.rs

#Bike

#Elektični motor

#Električni bajk

#Mini motor

#bmw