Slučajno je stavila pogrešan broj računa 🤔

Jedan od razloga zašto treba više puta da proverite kako šaljete novac digitalnim putem jeste i to da možete slučajno da pošaljete na poptuno pogrešnu adresu i da novac zauvek izgubite. 😶

Upravo se tako nešto desilo ženi iz Britanije, svoj slučaj je detaljno objasnila.

Izgubiću svoj dom i ne znam kako to da rešim. Moj partner i ja smo podigli drugu hipoteku od 40.000 funti prošle godine. Trebalo je da stigne na račun mog partnera ali nikada nije. Zvali smo banku koja nam je potvrdila da je novac uplaćen ali nije želela da nam izda na koji račun zbog prava privatnosti.
Nisu mi dali da pristupi onlajn aplikaciji kroz sistem i tek nakon što mi je poštom stigla potvrda o hipoteci videla sam da je uplaćeno na račun mog sina Lojda. Pogrešno sam ubacila njegov broj računa. Sin je negirao da je dobio novac ali ga je zapravo potrošio nekoliko nedelja pre nego što smo i shvatili da je bio na njegovom računu.
Moj život je bio pakao od tada. Moj sin me je lagao koliko god je mogao i sada mu sledi tužba. Na mene je potpisan ugovor za njegov stan tako da ako prestane da plaća kiriju ja ću biti odgovorna. On se ne javlja ni banci ni meni. Ne znam zašto banka može da prebaci novac ako se ime ne slaže sa nosiocem računa? Kako mene banka obaveštava da se velike količine novca troše a sa druge strane moj sin dobije ogromnu količinu novca a radi na minimalcu i nikoga ne obaveste?

Autor: theguardian.com

#Pozajmica

#banka

#kredit

#majka

#novac

#račun