Milenković je preminuo u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu od teških povreda glave koje je zadobio u tuči dve grupe gostiju na porodičnom slavlju u ovom pomoravskom selu.

Ubijeni Nebojša Milenković (25) iz sela Stubal kod Kraljeva, sahranjen je u utorak na lokalnom groblju u krugu porodice i prijatelja. Familija i prijatelji juče su obavili jutrenje na njegovom grobu, a članovi porodice skrhani bolom kratko su prokomentarisali za Blic da im je mezimac: "umro na pravdi Boga".

- Nisam u stanju ništa da kažem... Puna nam je kuća, imali smo danas jutrenje na njegovom grobu - rekla je Nebojšina baka Milka Brđanin.

Potom nam je Ilinka Milenković, njegova druga baka rekla da je "umro na pravdi Boga" i da ne može da tvrdi kako se odigralo ubistvo jer nije bila prisutna.

Stradao je na pravdi Boga. Čula sam da su se napili, da ljudi pričaju da su bili obesni... Ali, ne mogu ništa da kažem, nisam bila tu. Nije trebalo sve tako da se dogodi, nije smeo da umre. Kažu da je zbog devojke... - priča baka Ilinka.

Ona navodi da je Nebojša živeo u Švajcarskoj, ali da je u poslednje vreme bio tu, u selu Stubal.

- Bio je umiljato dete, ali šta da vam kažem više... - kaže ona.

Početak sukoba između dve grupe muškaraca u kom je smrtno nastradao Nebojša Milenković (25) iz sela Stubal kod Kraljeve, snimile su kamere za video nadzor. Na postojećem snimku se, međutim, ne vidi sam kraj tuče, odnosno brutalno prebijanje mladića koje se dogodilo van domašaja bezbednosnih kamera.

Deda nastradalog Nebojše, Jovan Milenković, kroz suze kaže:

Ovaj što mi je mučki, s leđa ubio unuka, najpre je priveden zbog nanošenja telesnih povreda, a tek mu je kasnije, kada je Nebojša preminuo određen pritvor zbog ubistva.

KOBNA TUČA NA PROSLAVI VERIDBE

Milenković je preminuo u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu od teških povreda glave koje je zadobio u tuči dve grupe gostiju na porodičnom slavlju u ovom pomoravskom selu. Tuča se dogodila u noći između petka i subote kada se, na proslavi veridbe u jednoj porodičnoj kući u pomenutom selu, najpre verbalno, a potom i fizički sukobile dve grupe gostiju. Prema nezvaničnim informacijama, tom prilikom je M. M. (39) iz Kraljeva, naneo Nebojši više udaraca po glavi zbog kojih je nesrećni mladić bez svesti najpre hitno prevezen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu, a potom i u kragujevački Kliničko-bolnički centar. Uprkos ogromnim naporima lekara da mu spasu život, mladić je, nažalost, u nedelju ujutru podlegao povredama. Posle saslušanja, zbog sumnje da je počinio ubistvo, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sudija za prethodni postupak odredio je uhapšenom M. M. pritvor do 30 dana. Osim njega, pripadnici kraljevačke policije uhapsili su još četvoricu muškaraca, starosti između 25 i 33 godine, i protiv njih su podignute krivične prijave zbog učestvovanja u ovoj tuči.

Autor: blic.rs

#Nebojša Milenković

#veridba