Ko je dao nalog deci da idu na Ušće pa ne odu tamo nego dođu ovde, koji je taj skretničar?

Popularni glumac Velimir Bata Živojinović je 9. marta 1991. pred sam raspad SFRJ bio poslanik u Skupštini Srbije. O ovim studentskim demonstracijama popularni glumac je rekao i kratko poručio studentima.

- Ovo više nisu samo studentski protesti, ovo su i protesti i demonstracije. Ako smo ispunili želje studenata zbog čega se ti mitinzi i dalje održavaju. Ako smo ispunili 90% zahteva i ne stranaka i ne studenata nego svih koji su tražili od ove Skupštine.

Pošto su se protesti aktuelizovali širom Srbije populani glumac se pitao ko pali tu vatru.

- Ko je dao nalog danas deci u školama da ne idu na predavanja nego izlaze na ulicu i evo ih ovde ispred Skupštine. Ko je dao nalog deci da idu na Ušće pa ne odu tamo nego dođu ovde, koji je taj skretničar?

- Ako izađemo na ulicu videćemo razne istine. Videćemo i kulturne razlike, videćemo i moje kolege koji drže govore. Ja im ne zameram, to je sloboda govora, to je demokratičnost. Jedino im zameram što tvrde da smo mi crveni gadovi, a mi to nismo. Samo bi želeo da pitam koji su ti koji sipaju bezin u tu vatru koja sve više i više bukti u Beogradu a i u Srbiji.

Video: YouTube/Abraxas Pandza

Autor: Redportal.rs

#bata živojinović

#demonstracije

#glumac