Meštani i turisti pobegli u svoje domove i smeštaj

Nakon brojnih požara koji su pogodili Grčku, njene građane i turiste stvarajući ogroman strah i paniku, zemlju sada potresaju pljuskovi i poplave!

Jedno od omiljenih letovališta turista iz Srbije Paralija, zbog kiše je gotovo poplavljeno, a ljudi se čude kako je moguće da je od ogromnih požara punih potresnih scena došlo do ovakvog scenarija, i to za samo nekoliko dana.

Video zapis koji je objavljen u Fejsbuk grupi Grčka uživo pokazuje pravi pljusak, a nivo vode na ulici je došao do polovine točkova automobila, zbog čega su meštani i turisti pobegli u svoje domove i smeštaj.

Korisnici Fejsbuka u pojedinim komentarima kritikuju grčke vlasti koje, kako se ističe, uzimaju novac od turizma, a godinama ne sređuju odvodne kanale, te se ovakve situacije veoma često dešavaju.

- Кoliko imaju prihoda od turizma, a ne mogu uložiti par hiljada evra za odvodne kanale. I svake godine isto. Ne mogu verovati da im se isplati svake godine biti poplavljeni nego da jednom reše sa odvodnim propustima i kanalima - napisao je besan korisnik ove društvene mreže, kako piše Alo!

Autor: Alo! / redportal.rs

#Požar

#grčka

#paralija

#poplava