Stra­vi­č­ni sni­m­ci na ko­ji­ma se vi­di ka­ko ispadaju sa avio­na

Na dru­štve­nim mre­ža­ma se po­ja­vio po­tre­san se­l­fi sni­mak mla­di­ća ko­ji su se na­ka­či­li na ame­ri­č­ki tran­spo­r­t­ni avion ne­po­sred­no po po­le­ta­nju sa ae­ro­dro­ma u Ka­bu­lu. U pi­ta­nju je avion ti­pa C-17 pre­dvi­đen za 150 pu­t­ni­ka, u ko­me je bi­lo na­gu­ra­no 640 oso­ba.

IZVOR: YT / WeB QooF

Kako piše Kurir, oni su bez­bed­no eva­kui­sa­ni iz Ka­bu­la u po­ne­de­ljak, 24 č. po­što su ta­li­ba­ni preu­ze­li vla­st. Me­đu­tim, ne­ko­li­ci­na mla­di­ća po­ku­ša­la je da se do­ko­pa bo­ljeg živo­ta ta­ko što su se na­ka­či­li na avion i ve­za­li se za nje­ga. Ubr­zo po po­le­ta­nju sni­mlje­ni su stra­vi­č­ni sni­m­ci na ko­ji­ma se vi­di ka­ko sa avio­na ispa­da­ju nesrećnici ko­ji su do pre sa­mo ne­ko­li­ko tre­nu­ta­ka mi­sli­li da su se spa­sli talibana. Te­la ne­ko­li­ko njih pro­na­đe­na su na kro­vo­vi­ma ku­ća u Ka­bu­lu.

IZVOR: TW / @eyibeoms

Pen­ta­gon je po­tvr­dio da su lju­d­ski osta­ci pro­na­đe­ni u sta­j­nom tru­pu transportnog avio­na, u de­lu pre­dvi­đe­nom za to­č­ko­ve avio­na. Ve­ru­je se da su se ne­ki od mla­di­ća do­ko­pa­li ovog de­la le­te­li­ce, ali da su tu sko­n­ča­li po­što su ih zg­nje­či­li ve­li­ki to­č­ko­vi avio­na. Za­sad ni­je po­tvr­đe­no da li se me­đu žr­tva­ma nalazi i au­tor sni­m­ka, a ne zna se ni nje­gov iden­ti­tet. Ame­ri­č­ka ar­mi­ja je pokrenula istra­gu o po­gi­bi­ji 7 oso­ba ko­je su na­stra­da­le u po­ne­de­ljak tokom hao­ti­č­nih sce­na na ae­ro­dro­mu u Ka­bu­lu.

IZVOR: TW / @nitin_patil1796

Autor: kurir.rs / redportal.rs

#AVION

#aerodrom

#kabul

#snimak