Identifikovano nekoliko lica

Trojica mladića albanske nacionalnosti pretukla su mladića srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali je policija brzom reakcijom napadače identifikovala i jedan broj njih priveden.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević nakon sinoćnjeg napada sastao se danas sa komandirom Karabinjera MSU pukovnikom Stefanom Fedeleom i izvestio ga o napadu, posebno izražavajući zabrinutost zbog činjenice da je jedan od osumnjičenih koji je učestvovao u prebijanju nedužnog srpskog mladića pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga.

Radojević je pozvao pripadnike KFOR-a i sve njihove jedinice da povećaju prisustvo i budnost na terenu kako bi se ovakvi napadi na Srbe sprečili, i kako bi se svi građani Severne Mitrovice osećali bezbednim.

Radojević je pozdravio brzu reakciju pripadnika policije - regiona Sever u kojoj su identifikovani osumnjičeni i jedan deo njih priveden i takođe zatražio od njih da pojačaju patrole, budu vidljivi među građanima, kako bi se svi građani osećali sigurnim.

Autor: informer.rs

#albanci

#kosovska mitrovica

#pretukli

#srbina

#srpskog mladića