Nekoliko sela i gradova spaseno je samo zahvaljujući angažovanju srpskih vatrogasca i pilota ❤️‍🔥

Pripadnici Helikopterske jedinice koji su protekle sedmice na grčkom ostrvu Evija pomagali u gašenju požara vratili su se danas u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako piše Pink, komandant te jedinice Nenad Nedić istakao je da su poslednjih 18 dana u kontinuitetu sa dva ili tri helikoptera, u zavisnosti od situacije, bili angažovani na gašenju šumskih požara u Srbiji, Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

On je rekao da je saradnja sa grčkim jedinicama bila odlična, kao i da je srpskoj jedinici ukazano posebno priznanje od eskadrona koji je opremljen lovcima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji ih je dočekao na aerodromu, istakao je da je nekoliko sela i gradova spaseno samo zahvaljujući angažovanju srpskih vatrogasca i pilota.

- Od grčkih domaćina imali smo pohvale sa najvišeg nivoa, od predsednice Grčke, predsednika Vlade, mog kolege ministra. Svi su rekli da bez Srba ovo ne bi bilo tako uspešno i da su od Srba pomoć očekivali kao od braće, ali da su joj se i najviše obradovali - rekao je ministar Vulin.

Dodao je da su se srpskim vatrogascima i pilotima obradovali i stanovnici Evije, koji su iskreno zahvalni zato što je nekoliko sela i gradova spaseno samo zahvaljujući angažovanju srpskih vatrogasca i pilota.

- Ponosan sam na pilote i Helikoptersku jedincu, koji 18 dana nisu videli porodice i koji su bez i jednog pitanja zašto i kuda treba da idu, bili tamo da pomognu onima kojima je teško - rekao je Vulin.

Autor: pink.rs

#Helikopterska jedinica

#Požar

#Srbija

#Vatrogasci

#grčka