Potpisao za Čikago Bulse

Perspektivni košarkaš će ostati u Americi i to za milione!

Doskorašnji centar Mege Marko Simonović prešao je u Čikago Bulse i potpisao ugovor prema kojem će zaraditi 4,3 miliona dolara!

Visoki košarkaš iz Kolašina, rođen 1999. godine, naredne dve sezone će imati garantovani ugovor, a poznato je i koliko će godinu po godinu zarađivati:

2021/22: 925.258 $2022/23: 1.563.518 $2023/24: 1.836.096 $

Simonović je igrao za Megu od 2019, kada je došao iz Olimpije, a prethodno je nastupao u Italiji za Monkalijeri i Sijenu. Takođe, prošao je sve mlade kategorije reprezentacije Crne Gore, a igra i za tamošnju "A" selekciju.

Prošle sezone Marko je postizao po 15,8 poena uz devet skokova po meču u ABA ligi i bio važan faktor u ekipi Vlade Jovanovića, koja je nastupala u oba domaća finala protiv Crvene zvezde i dugo bila u aktivnoj trci za plasman u plej-of.

Ovog leta Simonović je odabran kao 44. "pik" na NBA draftu, a Čikago je posle njegovih nastupa na Letnjoj ligi u Las Vegasu učvrstio stav da bi on odmah trebalo da ostane. U Bulsima će mu saigrač biti zemljak Nikola Vučević, koji je od prošle zime član slavne franšize, kada je stigao iz Orlanda.

Njegov ostanak u NBA ligi praktično od starta nije bio upitan, što je ovog leta potvrdio i Simonovićev agent Miodrag Ražnatović, porukom da je doskorašnji igrač Mege kupio "kartu u jednom pravcu",

View this post on Instagram

A post shared by Miško Ražnatović (@misko4raznatovic)

IZVOR: IG / misko4raznatovic

Autor: mondo.rs

#KOŠARKA

#Mega Vizura

#NBA

#Čikago Bulsi