Lek za Boškovu bolest košta 2.500.000 evra

Boško Gugleta, šestomesečni dečak iz Novog Sada, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1, nalazi na respiratoru i hitno mu treba novac za lečenje što prepoznaju mnogi humanitarci.

U trku za njegov život trkom se uključio i poznati humanitarac Aleksandar Kikanović Kikan, koji je već mnogo puta trčao za bolesnu decu, piše Kurir.rs.

IZVOR: FB / Aleksandar Kikan Kikanovic

- U nedelju trčim od Loznice do Novog Sada od Loznice za malog Boška! Trčaću 125 kilometara. Neće biti lako, ali mi ni upola neće biti teško koliko je dečakovim roditeljima - rekao je Kikan za Kurir, dodavši da na put kreće u nedelju u 4 sata ujutru kreće na put i da će tokom tog trčanja praviti dve pauze, u Šapcu i na Fruškoj Gori.

Podsećanja, život mu zavisi od najskupljeg leka na svetu koji bi trebalo da primi što pre, a koji košta neverovatnih 2,1 milion dolara!

Dečaku su sredstva, osim za terapiju Zolgensma, neophodne i za bolnički boravak u inostranstvu, rehabilitaciju, fizikalnu i druge terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Nađa Gugleta, Boškova mama, kaže da im trenutno za odlazak u Budimpeštu nedostaje 850.000 evra.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Autor: kurir.rs

#Aleksandar Kikanović Kikan

#Boško Gugleta

#Trka

#humanost