Nisu jedini koji zahtevaju od radnika da budu vakcinisani pre dolaska u kancelarije 🧐🧐

Američka medijska kuća CNN otpustila je 3 radnika koji su došli na posao nevakcinisani, iako ovaj medij zahteva od zaposlenih koji dolaze u kancelarije da budu vakcinisani protiv koronavirusa.

Objavu o otkazu dao je predsednik CNN Džef Zaker, prema službenim porukama koje je poslao zaposlenima danas, u čiji uvid je imao list The Hill.

- Prošle nedelje bili smo svesni o 3 zaposlena koji dolaze na posao nevakcinisani. Da budem jasan - po ovom pitanju imamo nultu toleranciju - rekao je Zaker.

Kako prenosi Rs.sputniknews.com, CNN ne zahteva od zaposlenih dokaz o vakcinaciji, međutim, radnici moraju da budu potpuno vakcinisani ukoliko žele da rade u kancelariji ili na terenu.

Zaker očekuje da će potvrda o vakcinaciji biti neophodna u narednih nekoliko nedelja, a zvaničan povratak zaposlenih u prostorije CNN je pomeren za 7. septembar zbog povećanja u broju obolelih od COVID-19 u SAD.

Predsednik CNN je rekao da svi koji dolaze u kancelarije u Los Anđelesu, Vašingtonu i Atlanti, od danas moraju da nose maske, bez obzira na vakcinacionalni status.

The Hill dodaje da još neki američki mediji, poput The Washington Post i The Washington Examiner, zahtevaju od radnika da budu vakcinisani pre dolaska u kancelarije.

Autor: rs.sputniknews.com

#CNN

#Medijska kuća

#Otkaz

#Vakcina

#korona

#koronavirus

#vakcinacija