Najgore je prošla Banjaluka

Jako nevreme praćeno snažnim udarima vetra, ali i leda pogodilo je u jutros veći dеo BiH, a najgore je prošla Banjaluka, u kojoj je i škola ostala bez krova, ali je i u drugim lokalnim zajednicama pričinjena materijalna šteta.

Nevreme je pogodilo i Derventu, Prnjavor, Travnik, Bugojno, Konjic i Brod. U Odeljenju za komunalne poslove grada Banjaluka kazali su da su komunalne ekipe i vatrogasci odmah izašli na teren i otklanjali posledice olujnog nevremena. Prema podacima s terena, najviše je polomljenih grana drveća, dok je olujni vetar obarao stabla i stvorio niz problema u vezi s javnom higijenom u vidu raznesenog otpada, kesa, lišća i grana.

Banjalučki vatrogasci su uklanjali polomljena i oborena stabla u naselju Lazarevo, dok su otklonjeni i kvarovi na većini semafora koji su uzrokovani olujnim nevremenom. Takođe, ogromna šteta je nanesena i banjalučkoj Osnovnoj školi "Stanko Rakita", s koje se usled jakih udara vjetra otkinuo krov i spao, te se u blizini počelo lomiti drveće .

Nevreme je pričinilo i znatnu materijalnu štetu u Travniku, a vetar je rušio stabla, dijelove fasada. Štete je zabeležena na hotelu "Lipa" i drugim objektima. Jak grad praćen grmljavinom, jakim vetrom i kišom pogodio je i Konjic. Snažno nevreme praćeno grmljavinom i pljuskovima pogodilo je i Prnjavor, Derventu i Brod. Vetar je obarao stabla, oštetio krovove, polupao stakla, plastenike, voćnjake i oštetio makadamske puteve.

Autor: redportal.rs

#BiH

#Oluja

#nevreme