Reč je o dva požara u brdsko-planinskom području koji su izbili danas popodne oko Kočana i koji su zahvatili desetine hektara šume

Užasan prizor od požara koji je zahvatio područje Kočana građani dele na Fejsbuku. (VIDEO)

Plamen je stigao do grada i prema prvim informacijama, kuće u Kočanima gore, uključujući i kuću gradonačelnika Nikolča Ilieva. Reč je o dva požara u brdsko-planinskom području koji su izbili danas popodne oko Kočana i koji su zahvatili desetine hektara šume, nisko stabljike i vinograde.

Usled jakog vetra i suve vegetacije, vatra se brzo proširila na lokalitetu Slamernik u zapadnom delu grada i već je zahvatila neke od kuća i pomoćnih objekata u naselju Belsko Maalo. Ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Kočana maksimalno su angažovane na njenoj lokalizaciji, a pomoć su zatražili od susednih jedinica iz Vinice i Probištipa.

Istovremeno je izbio požar u šumi na području planinskih sela Novoselani i Kostin Dol, a zbog konfiguracije terena intervencija na gašenju je otežana. Lokalno stanovništvo uključeno je u lokalizaciju požara, a preventivno je isključena struja u zapadnom delu Kočana. Kako je izjavio direktor RCUK -a Stojance Angelov, u zemlji je trenutno 13 aktivnih požara.

Autor: redportal.rs

#Kočani

#Požar

#Severna Makedonija