Policija sumnja da je ubijen od strane kavčana i potom istopljen u kiselini

Kako prenosi Kurir, crnogorski istražitelji pronašli su pre desetak dana u podlovćenskom rejonu ostatke ljudskog skeleta i još neke tragove za koje smatraju da će, kada dobiju analize iz Forenzičkog centra, potvrditi njihove sumnje da je reč o telu člana škaljarskog klana, kojem se gubi svaki trag od avgusta prošle godine.

Na osnovu prikupljenih tragova, istražitelji su utvrdili da je u prikrivanju zločina učestvovalo više osoba, koje su organizovano otele žrtvu, potom je odvele na nepoznatu lokaciju, ubile, a onda i uništile telo.

Izvori koji želeli da ostanu anonimni, tvrde da su inspektori pronašli i tragove zapaljenih guma, kao i neke druge dokaze, i da stoga isčekuju DNK rezultate iz Forenzičkog centra.

Sumnja je da se radi o ostatku tela škaljarca Nikole Stanišića, za koga se sumnja da je likvidiran od strane članova kavačkog klana na čelu sa Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom, i da su ga potom odneli na šumovito brdo gde su mu telo istopili kiselinom.

Istraga je pokazala da Stanišić nije ubijen 1998. godine, već u avgustu 2020. godine. Navodno je lažirao svoju smrt i svih ovih godina se skrivao u inostranstvu.

Pretpostavlja se da su mu u tome pomogli saradnici bliski Željku Ražnatoviću Arkanu, nekadašnjem prijatelju njegovog oca, Radoslava Stanišića.

Kako sumira izvor iz istrage:

Za zločin je osumnjičeno 14 kavčana, a kao organizator je označen Slobodan Kašćelan, njihov prvi čovek. Istraga je pokazala da su izvesno vreme pratili mlađeg Stanišića i da su posle zločina njegovo telo automobilom prevezli na brdo gde su ga navodno spržili hemijskom supstancom kako bi uklonili dokaze. Veliki broj inspektora i forenzičara radi na slučaju, a trenutno se pretražuje potez od oko 80 kilometara u tom šumovitom predelu.

Stanišić senior je svojevremeno pomogao Željku Ražnatoviću Arkanu da pobegne iz švedskog zatvora. Radoslav Stanišić je bio i Arkanov izaslanik na venčanju biznismena Đovanija di Stefana i Mirjane Stanić u Italiji kad ga je predstavljao kao kuma.

Autor: www.kurir.rs

#ArkanCrna Gora

#Kavčani

#Radoje Zvicer

#Radoslav

#Slobodan Kašćelan

#UBISTVO

#kiselina

#nikola

#stanišić

#telo

#Škaljarci