Iz luksuznog hotela u Bodrum evakuišu se turisti, među njima i 100 Rusa

Ruski avioni Berijev Be-200, učestvuju u gašenju požara koji je zahvatio šumu u turskoj provinciji Antalija, saopštila je danas ruska ambasada u Ankari.

- Tri ruska protivpožarna aviona Be-200 pomažu Turskoj u regionima gde se bukte požari - navodi se u saopštenju.

Diplomatska misija Rusije u Ankari se nada da će šumski požar u južnoj Turskoj biti ugašen brzo, tako da ne izazove veliku štetu. Vatra je izbila 28. jula nedaleko od grada Manavgata, zbog ekstremno visokih temeperatura, pokazali su preliminarni podaci.

IZVOR: TW/@TheInsiderPaper

U ruskom konzulatu u Antaliji je rečeno za TASS da požar ne ugrožava glavne turističke atrakcije u toj oblasti. Prema Službni za vanredne situacije Turske, požari su usmrtili tri osobe, a ranjene su 122.

Oko 100 ruskih turista moralo je da se evakuiše iz luksuznog hotela u Bodrumu zbog obližnjeg šumskog požara, saopštilo je večeras Rusko turističko udruženje (ATOR).

- Vatra nije zahvatila hotel, ali se turisti evakuišu zbog predostrožnosti. Gori šuma na brdu u blizini hotela. Turisti se prebacuju u dva obližnja hotela u Bodrumu. Što se tiče ta dva hotela, nije bilo reči o evakuaciji iz tih objekata - rekla je zamenica generalnog direktora turističke agencije Aneks Tur Jana Muromorova.

Prema njenim rečima, situacija se menja vrlo brzo, ali turske vlasti očekuju da će vatra biti obuzdana do kraja dana, pa će turisti moći da se vrate u svoj hotel večeras ili sutra ujutro. Zbog udisanja gustog dima, 183 osobe su zatražile pomoć nakon požara u gradu Manavgat, u regionu Antalija

Autor: redportal.rs

#Antalija

#Požar

#Turska

#rusija