Pesma je nastala 1985. godine, ali ju je pevač objavio tek 2008.

Pesma Ace Lukasa Lešće danas je jedan od njegovih najvećih hitova, a snimljena je 2008. godine. Međutim, pevač je nedavno za Novosti otkrio da je numera stvorena 1985. godine, te da je posvećena njegovom preminulom prijatelju.

Kako je pevač ispričao u svojoj autobiografiji Ovo sam ja, koja je nedavno objavljena, pesma je posvećena njegovom prijatelju koji je preminuo jer se predozirao.

- Pesma Lešće je posvećena mom prijatelju koji je umro od posledica drogiranja i ona je poziv svima da kažu ne drogama. Pesma je nastala 1985. godine i svi iz moje generacije su je znali na Karaburmi i pre nego sam je snimio. Morao sam da snimim i otpevam tu pesmu, jer je neraskividi deo mog života - kazao je pevač i dodao:

- Iako u mom oku ponekad, dok je pevam, drugi ne primete suzu, moja duša plače. Pesma je inspirisana pričom o devojci sa Karaburbe koja svakodnevno odlazi na groblje Lešće i nosi cveće na grob svog umrlog momka. On je umro od posledica drogiranja. Svaki put pre nego otpevam, volim da publici objasnim kome sam je ja posvetio, svom pokojnom prijatelju koji je takođe umro od posledica drogiranja. Nikad nisam hteo da snimim spot za tu spesmu, jer sam znao da bi to bio moj poslednji snimak - ispričao je Lukas.

IZVOR: YT / Aca Lukas

Autor: redportal.rs

#aca lukas

#lešće

#pesma

#prijatelj