Naselje će da ima 142 vile sa bazenima, hotelima, restoranima, spa centrima

U skopskoj opštini Saraj, na 15 hektara, gradi se prvo elitno naselje sa 142 luksuzne vile sa bazenima, širokim dvorištima i ogromnim parkom u blizini.

Realizacija ovog elitnog naselja nazvanog "Planet" kompleksa investitora Valdeta Kasapi, Samet Misimi i DŽemil Šabani, započeta je u novembru prošle godine, izgradnjom pristupnog puta. Vrednost je 28 miliona evra.

U kompleksu se planiraju igrališta, sportski tereni, internet, pijaca, restorani sa tradicionalnom kuhinjom, pošta, banka, biblioteka i knjižara, vrtić, spoljni amfiteatar, banja, fontana, poliklinika, heliodrom, mini bioskop i još mnogo toga. U naselju je planirano šest različitih vrsta kuća, prema potrebama kupaca biće dodatnih 400 parking mesta, a u blizini najavljuju park od 5.000 kvadratnih metara koji će služiti svim građanima, a u okviru kompleksa planirana je izgradnja hotela i teretane, spa centara.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev naglasio je da je izuzetno važno što izgradnja celokupnog stambeno-poslovnog kompleksa pokriva samo oko 20% ukupne površine, a preostalih 80% pripada zelenilu i prirodi.

- Kreatori kompleksa Planet prilagodili su se prirodi i ekološkoj funkcionalnosti terena i u sredini kompleksa je centralni park koji zapravo predstavlja već postojeću šumu na granicama lokacije za njegovu izgradnju. Vrednost ove investicije od 28 miliona evra predstavlja ozbiljan podsticaj i doprinos našoj celokupnoj ekonomiji i stoga projekat zaslužuje sve pohvale i ohrabrenje. Ovo dalje potvrđuje da je Severna Makedonija dobro mesto za investicije. Ovaj projekat Planet je potvrda onoga što najviše želimo, a to je da vratimo naše ljude kući, da budu kod kuće, da investiraju kod kuće, da neguju znanje stečeno u svetu i da ga realizuju upravo ovde, na najlepšem mestu na planeti - Republika Severna Makedonija - rekao je Zaev.

Autor: redportal.rs

#Skoplje

#Vile

#elitno naselje

#opština Saraj