Slike na kojima su krv, delovi tela, žrtve vezane lisicima, ali i snimci na kojima se čuju krici i molbe za goli život

Ljubavnica Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u svojim telefonima i računaru čuvala je više od 200 fotografija i video-zapisa brutalnog mučenja i iživljavanja nad žrtvama klana. Policija je u 5 telefona koji su zaplenjeni od Beograđanke M. R. otkrila čak i audio-zapise koji će biti korišćeni kao dokaz, piše Kurir.rs, a prenosi Mondo.rs.

DALA ŠIFRE

- Belivukova ljubavnica uhapšena je nekoliko dana posle ostatka kriminalne grupe i kod nje je pronađeno 5 telefona, 1 računar, USB memorija i 1 hard disk, na kom se takođe čuvaju podaci. M. R. je odmah dala saglasnost da se njeni uređaji otvore, čak je sama pristala i da da šifre za njih. Istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da je upravo Veljina ljubavnica čuvar najmračnijih tajni klana - otkriva izvor za Kurir i dodaje:

- U uređajima koji su od nje oduzeti pronađeno je 189 fotografija, 37 video-zapisa i 16 audio-zapisa, koji će biti izvedeni kao dokaz protiv grupe, odnosno, koji su u vezi sa izvršenjem najtežih krivičnih dela.

BILA DEO PRINCIPA

Osim fotografija i snimaka jezivog mučenja žrtava, u telefonima i računaru M. R. pronađena je i komunikacija koju je imala sa Belivukom i ostalim pripadnicima grupe.

- Poruke, pozivi, kako 'obični' tako i oni na različitim aplikacijama, pa čak i mejlovi, sada su u rukama policije i tužilaštva - rekao je sagovornik iz istrage.

I protiv Belivukove ljubavnice je podneta krivična prijava i to zbog sumnje da je bila pripadnik organizovane kriminalne grupe. Njoj se, međutim, ne stavlja na teret da je učestvovala u otmicama i likvidacijama.

- I ona je, kao i ostali pripadnici Belivukove grupe, funkcionisala pod paravanom navijačke grupe Principi, imala kriptovani telefon za komunikaciju. Od 5 telefona, istražitelji jedan nisu uspeli da otvore, ali ono što je na ostalima je dovoljno da ljude na fotografijama pošalje na doživotnu robiju - otkriva on.

Prema rečima sagovornika, sumnja se da su fotografije mučenja nastale u vikendici u Ritopeku.

- Slike na kojima su krv, delovi tela, žrtve vezane lisicima, ali i snimci na kojima se čuju krici i molbe za goli život samo su deo brutalnog iživljavanja koje su monstrumi snimali, a potom slali i razmenjivali. Zbog čega je Belivuk odlučio da najmračnije tajne čuva baš kod ljubavnice s kojom je u vezi bio godinama, zasad se nagađa - ističe izvor i objašnjava da su snimci i slike otkriveni u njenim telefonima kao iz horor filma.

- Prvi put se u istrazi zločina u našoj zemlji pojavio ovakav dokaz. Stotine slika i snimaka zločina koje su sami dželati snimali, razmenjivali i čuvali. Najviše materijala pronađeno je upravo kod ove žene koja je pristala na saradnju sa državnim organima.

Autor: kurir.rs / mondo.rs

#Principi

#Ritopek

#fotografije

#ljubavnica

#pozivi

#snimci

#velja nevolja

#veljko belivuk