Nije znao da je protivzakonito 😉

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv M. V. iz tog grada zbog produženog krivičnog dela teške krađa. On je ukrao palme, piše Dan.

Kako navode u optužnici  "u vremenskom periodu od 23. do 27. aprila 2021. godine u prepodnevnim časovima u Herceg Novom, u naselju Meljine - dvorištu zgrade bivše komande R. mornarice V. J.,  savlađivanjem većih prepreka, u dva navrata, oduzeo dve palme".

- (...) i  to jednu visine 10 metara  vrednosti 2.000 evra  i drugu  visine 8 metara vrednosti 1.600 evra, tako što je radi presađivanja angažovao i platio M. V. i S. P., koji nisu znali da je to protivzakonito - objašnjeno je u optužnici.

Tako je  M. V. otkopao zemljište oko palme u širini oko 1,5 metara i dubine oko 70 centimetara, nakon čega je P. S. svojim teretnim motornim vozilom izvukao  iz zemlje palmu sa korenjem i utovario u šlep-dizalicui.

Nakon toga je prevezao do auto-kampa u Kumboru, da bi nakon par dana ovaj postupak ponovio i sa drugom palmom.

- Na koji način je na štetu oštećenog za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.600 evra - navode iz Tužilaštva.

Autor: Dan

#herceg novi

#krađa

#palme