Skidali su njegove snimke sa društvenim mreža

Doktor Branimi Nestorović je bio gost u jutarnjem programu na Prvoj TV. Doktora dugo nije bilo u medijima a pored toga je i rekao da su ga na društvenim mrežama zabranjivali odnosno da su skidali video-klipove njegovih gostovanja u medijima koje su bile okačene.

- Mene opet skidaju, evo pre neki dan su me opet. Jeste, hakovali su mi nalog nisam mogao da pristupim nalogu i tako dalje. Mislim što mi sve ne smeta mnogo, sad su mi opet skinuli neke priloge i neke emisije. Jutjub i Fejsbuk se baš onako utrkuju moram da priznam, oni čim vide moje prezime oni za svaki slučaj, preventivno skidaju - rekao je Nestorović.

Spomenuo je da je Fejsbuk ranije skidao objave gde se priča da je virus veštački nastao a da je sada prestao kada su izašle najnovije informacije gde je to potvrđeno.

Nestorović je naglasio da bi trebalo i da uradimo reviziju smrtnosti i kovid slučajeva po uzoru na Kaliforniju. Da je bio veliki problem što su bolnici bile prenatrpane i da su se potencijalno mnogi zarazili dolaskom u bolnicu, zbog čega je on od početka preporučivao da se terapije sprovode od kuće.

Rekao je da je pre mesec dana institut objavio istraživanje da COVID-19 uopšte nije plućna bolest već vaskularna, da je stvaranje tromboza najveći problem, ili ti zapaljenje krvnih sudova.

Nestorović je i objasnio da mere zatvaranja nisu uradile gotovo ništa i da nemaju mnogo efekata.

- Mi sada znamo da to zaključavanje nije imalo puno svrhe. Svi uzimaju primere Švedska i Belorusija ali uvek je najbolje upoređivati slične države. Imate taj primer iz SAD-a Kalifornije i Floride. Kalifornija koja je imala najstrože moguće mere i Florida koja je imala nikakve mere i smrtnost je čak veća nešto malo u Kaliforniji. Znači nikakve razlike na kraju nema.

- Čak i na sajtu SZO nema kvalitetnih studija koje dokazuju da maske štite, čak i na njihovom sajtu ne piše da treba da se nose - dodao je Nestorović.

IZVOR: YT / Prva

Autor: redportal.rs

#Maske

#Nestorović

#Prva TV

#covid 19

#koronavirus