Projekcije će biti realizovane u Aranđelovcu, Inđiji, Sokobanji, Svilajncu, Mionici, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani

Revija sedme umetnosti Moje filmsko leto je novi projekat koji će do tokom jula i avgusta biti realizovan u 8 gradova Srbije putem projekcija na otvorenom i u salama kulturnih centara, javili su organizatori.

Nakon dužeg perioda u kojem je zbog aktuelne pandemije filmska industrija bila potpuno paralizovana, a bioskopi zatvoreni, publika će konačno moći da gleda domaće i strane filmove, zahvaljujući kompaniji Mobil 3D Cinema, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Projekcije će biti realizovane u kulturnim centrima u Aranđelovcu (20-22. jula), Inđiji (23-25. jula), Sokobanji (26-28. jula), Svilajncu (29-31. jula), Mionici (2-4. avgusta), Smederevskoj Palanci (6-8. avgusta) i Velikoj Plani (1-13. avgusta).

Značajan filmski projekat će se realizovati sa ciljem da se promoviše filmska umetnost i obrazuje mlađa publika, a akcenat je u selekciji stavljen na domaće i dečje filmove koje je publika možda propustila zbog zatvaranja bioskopa tokom najtežih perioda pandemije.

Na repertoaru su tako dečji naslovi Lesi se vraća kući, Kruds - novo doba i Trolovi 2: Svetska turneja, kao i novi domaći filmovi Lihvar debitanta Nemanje Ćeranića, Jedini izlaz takođe debitanta Darka Nikolića i Živ čovek etabliranog autora Olega Novkovića.

Autor: Tanjug

#dečiji filmovi

#mobil 3d cinema

#moje filmsko leto