Glumci su se pomirili tek kad je jedan od njih bio na samrti

Starijoj publici ovaj film je sigurno poznat. Nastao kao rimejk Kurosavinog remek-dela „7 samuraja“, iako je loše prošao u SAD, u Evropi je postao pravi hit tako da se i danas često prikazuje jer je postao jedan od najomiljenijih vesterna ikad snimljenih.

Foto: apollon.rs/promo

U ovom filmu je ujedno i Jul Briner stekao svoj imidž tvrdogi opasnog, ali i beskompromisnog kauboja koji neće uzmaći ni pred velikim opasnostima, ali je manje poznato da je on zapravo bio i jedan od glavnih ljudi koji su odabirali glumce za ovo ostvarenje.

Između ostalog, on je bio izaslužan zašto je Stiv Mekvin dobio ulogu Vina Tarnera, međutim, kada je snimanje počelo, brzo se pokajao. Naime, između njih dvojce se razvio anomozitet koji je išao toliko daleko da je na kraju Jul želeo da u svakom kadru izgleda viši od kolege, dok je Mekvin činio svašta u kadrovima (skidao šešir, gledao u Sunce i sl.) kada bi ovaj drugi trebalo da izgovara tekst, samo kako bi skrenuo pažnju sa njega na sebe.

Foto: apollon.rs/promo

Njih dvojica su se pomirili tek kad je Mekvin bio na samrti, kada je rekao Brineru da „odlično zna da je mogao da ga otera sa snimanja kad god je hteo“.

Kada je režiser Džon Stardžis u pitanju, iako je dobio ne baš prijatne kritike u svojoj zemlji za ovaj film, na kraju se najslađe smejao on, iz prostog razloga što je sam Akira Kurosava, nakon što je odgledao njegovu verziju priče, bio toliko oduševljen da mu je poslao ceremonijalnu katanu u čast.

Foto: apollon.rs/promo

I ovaj, kao i mnoge druge vesterne, možete gledati naaplikaciji Apollon, bez reklama i banera. Članstvo je besplatno prvih 30 dana.

Link za aplikaciju je ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#Apollon

#jul briner

#sedmorica veličanstvenih

#stiv mekvin