Posle Rolan Garosa Novak je usrećio još 1 dete

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je 20. Grend slem titulu i ukupno 6. trofej na Vimbldonu, a 3. u nizu!

On je pobedom nad Italijanom Mateom Beretinijem u 4 seta ostvario neverovatan uspeh, a kako je na prethodno osvojenom Grend slem turniru Rolan Garos obradovao dečaka poklonivši mu reket, slično je učinio i ovog puta kada je prišao devojčici azijskog porekla i u znak zahvalnosti za podršku poklonio joj suvenir za ceo život. 😍

Ono što Nole nije ni znao je da devojčica, koja je iz Kine, nosi srpsko ime i zove se Ivanka!

Britanski Telegraf uspeo je da stupi u kontakt sa majkom male Ivanke koja je podelila utiske svoje ćerke:

- Ivanka je oduševljena. Razgovarali smo telefonom i pitala me je “Šta se dogodilo, da li je ovo pravi reket?” Ja sam za to vreme šetala psa sa petogodišnjim sinom, pošto on zbog godina nije mogao da uđe na tribine. Volela bih da smo svi bili zajedno.

- Ivanka igra tenis i zaista mnogo radi. Poboljšala se prilično u poslednja 3 meseca. To je bio 1. put da je moja ćerka bila na finalu Vimbldona. Volela bih da joj reket donese sreću kako bi ona jednog dana mogla da bude na Vimbldonu. Ona apsolutno voli tenis, gleda svaki meč sa mnom - otkrila je ponosna mama.

IZVOR: TW / @Wimbledon

Upravo su njih dve napravile transparent na kome je pisalo NOVAK, a svaka reč je imala posebno značenje na engleskom jeziku:

N je značilo broj 1, O da je neverovatan, V da je pobednik, A da je ambiciozan i poslednje K koje se odnosi na poljupce.

- Ona je smislila sve reči, osim poslednje. Želela je da poslednja reč bude kralj ili divan, ali sam ja želela da bude nešto smešno. Obožavamo Novaka zaista. On radi naporno, on je sve što želite da jedan teniser bude. Toliko je dobar i ponizan - zaključila je majka Ivanke Li, piše Telegraf, a prenosi Blic.rs.

Pogledajte najdirljiviji momenat tokom dvonedeljnog trajanja najprestižnijeg teniskog turnira u Londonu:

IZVOR: TW / @Wimbledon

Novak je na svoj Tviter profil podelio sliku ovog divnog trenutka i kratko napisao:

- Bila je najslađa! 🥰

IZVOR: TW / @DjokerNole

Autor: redportal.rs

#London

#devojcica

#novak djokovic

#reket

#vimbldon