Ubistvo počinio zbog para đŸ˜„

Dragan Ơevo (41) iz Laktaơa, priznao je krivicu za ubistvo monaha manastira Glogovac Stefana Ačića koje se desilo krajem proơle godine i pristao da mu se izrekne 18 godina zatvora.

On je kako saznajeu Nezavisne.com, sa OkruĆŸnim tuĆŸilaĆĄtvom zaključio sporazum o priznanju krivice u kome je predviđena pomenuta kazna, a porazum o priznanju krivice je danas trebalo da bude razmatran u OkruĆŸnom sudu u Banjaluci međutim, ročiĆĄte je odloĆŸeno.

OptuĆŸnicu protiv Ć eve, banjalučko OkruĆŸno tuĆŸilaĆĄtvo podiglo je 29. aprila i na teret mu je stavljeno teĆĄko ubistvo. Prema optuĆŸnici Ć evu je kobnog dana, 7. decembra, oko 18.30 č. do manastira Glogovac renoom dovezao N.P. u mesto Babići kod Ć ipova. Navodi se da je optuĆŸeni tu doĆĄao u nameri da od monaha, koga je poznavao od ranije, pozajmi novac.

- Tokom boravka u prizemlju konaka manastira Ć evo je sa monahom sedeo za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatraĆŸio da mu pozajmi određeni iznos, pa kada je oĆĄtećeni to odbio Ć evo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola te je otiĆĄao do kuhinje koja je bila iza leđa monaha - stoji u optuĆŸnici.

Autor: Nezavisne.com

#UBISTVO

#monah

#pare