Vujošević: Čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen

Bura nakon bruke srpskih košarkaša koji se nisu plasirali na Olimpijske igre iako su igrali u Beogradu protiv oslabljene Italije ne stišava se ni nekoliko dana kasnije. Povodom neuspeha orlova, svoje mišljenje dao je i Duško Vujošević, koji je gostovao na televiziji Nova u emisiji Probudi se, gde se dotakao i Nikole Jokića, Igora Kokoškova, Predraga Danilovića, a pričao je i o Željku Obradoviću i novom projektu Partizana, prenosi Telegraf.rs.

Vujošević smatra da su najveći krivci igrači, kako oni koji su se odazvali i igrali kvalifikacije, ali i oni koji se nisu odazvali, na čelu sa Nikolom Jokićem.

- Najveći krivci su igrači, oni koji su se odazvali, i oni koji nisu. Naravno da je i Jokić kriv, ima jedna stara poslovica, čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Tamo je napravio fantastičnu karijeru, koju niko nije očekivao i svaka mu čast na tome, ali uspeh obavezuje. Ako je on posle toga što je napravio u Americi idol u ovoj zemlji, kako nije osetio obavezu da dođe sa motivom da povuče ostatak tima - rekao je u emisiji Probudi se Vujošević, za koga je dodao i da se malo autistično ponaša, ali da ne treba otići u preteranu kritiku.

Kada je u pitanju Jokić, koji se malo autistično ponaša, ne treba otići u neku preteranu kritiku, koja bi onemogućila dalju neku konekciju za sledeće akcije između Jokića i reprezentacije Srbije. Međutim, ne mogu da ga brane i štite oni koji imaju najveću obavezu da proizvedu jedan deo želje kod njega da nastupi za reprezentaciju. Naravno da i Savez ima jedan deo odgovornosti.

Autor: telegraf.rs

#Duško Vujošević

#KOŠARKA

#Košarkaši

#Nikola Jokić

#olimpijske igre

#reprezentacija

#srpska košarkaška reprezentacija

#srpski košarkaši