Mektić i Pavić posle teške borbe do velikog uspeha

Hrvatski teniseri Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u finale Vimbldona u konkurenciji parova pošto su rezultatom 3:1 bili bolji od američko-britanske kombinacije Radživ Ram – Džo Salisburi.

Mektić (32) i Pavić (28) slavili su po setovima 7:6 (6), 6:3, 6:7 (2), 7:6 (5) posle ogromne borbe i tri časa i 24 minuta tenisa na „Terenu broj jedan“ u Londonu.

U finalu se Mektić i Pavić (treći i prvi igrač ATP dubl liste) sastaju protiv dvojca koji čine Španac Marsel Granoljers-Pujol i Argentinac Orasio Sebaljos. Oni su rezultatom 6:4, 6:4, 7:6 bili bolji od Italijana Simonea Bolelija i Argentinca Maksima Gonsalesa.

Mektiću će ovo biti prilika da osvoji prvi grend slem trofej u muškom dublu, a u prošlosti je osvajao GS u mešovitom dublu (AO 2020. godine). Pavić je u muškom dublu već osvojio dve grend slem titule – AO 2018. i USO 2020. godine. Na Vimbldonu je igrao finale 2017. godine, a u mešovitom dublu ima još dva GS trofeja.

Veoma je napeto bilo u „Ol Ingland Klabu“ – u prvom setu nije bilo brejkova, a hrvatski dvojac spasao je tri brejk-lopte u osmom gemu, a zatim propustio dve u narednom gemu. Ipak, u uzbudljivom taj-brejku Zagrepčanin i Splićanin su iskoristili treću set-loptu i poveli 1:0.

U drugom setu im je bio potreban jedan brejk (šesti gem), a u trećem se opet igrao taj-brejk. Loše su počeli hrvatski teniseri, gubili su 5:1 i nisu uspeli da se vrate u igru.

Četvrti set doneo je razmenu brejkova (treći i četvrti gem), a u taj-brejku su iskoristili drugu meč-loptu.

Autor: sportklub.rs

#Finale

#hrvatski tandem

#pavić i mektić

#vimbldon