Kakva dominacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u 41. Grand slema polufinale, pošto je u četvrtfinalu Vimbldona savladao Mađara Matrona Fučoviča 6:3, 6:4, 6:4.

Đoković je fantastično počeo meč, napravio je dva brejka i poveo sa 5:0 posle samo 25 minuta igre. Kada se činilo da će to biti jedan od najkraćih setova ove godine, 1. igrač sveta je stao i u naredna 3gema dao priliku Fučoviču da stekne preko potrebno samopuzdanje i olobodi se grča, piše Kurir.

IZVOR: TW / @Wimbledon

Prvi set je završen 6:3 za Đokovića, ali je posle 1. gema drugog dela igre, u kom je Srbin propustio brejk lopte viđena izjednačena igra sve do 9. gema, kada Novak pravi brejk i zatim servisom rešava set, što posle 6:4 proslavlja karakterističnim urlikom.

Na startu 3. seta, Novak je brejkom pokazao da mu je cilj da brzo završi posao, a kada je u narednom gemu spasao 4 brejk lopte i potvrdio prednost, postalo je jasno u kom pravcu ide meč na Centralnom terenu. Stečenu prednost Đoković nije ispuštao do kraja meča, a 3. set meča okončan je rezultatom 6:4.

Novak će u polufinalu u petak igrati sa boljim iz meča Karen Hačanov - Denis Šapovalov.

Autor: kurir.rs

#London

#novak djokovic

#polufinale

#vimbldon