Sadik u saopštenju pomenuo da su mu roditelji proterani iz Srebrenice 1995. godine

Pevač i finalista muzičkog takmičenja Zvezde Granda Sadik Hasanović poslednjih dana nalazi se u žiži javnosti zbog toga što su se na društvenim mrežama pojavili video-snimci na kojima se vidi da peva pesme o klanju Srba u Kravici, a pored toga i fotografija sa Naserom Orićem.

Nakon oglašavanja Grand produkcije, oglasio se i Sadik već 2. put. Prilikom prvog oglašavanja Sadik se izvinio svima, dok je u drugom govorio o proterivanju roditelja iz Srebrenice.

Sadik se oglasio putem svog Instagram naloga i napisao sledeće:

Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj deda je bio violinista, otac pevač… Ja sam nastavio s pevanjem, kako kod nas kažu s kolena na koleno. Ali, ako neko od mene očekuje da biram između oca i porekla, umesto uspešne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje poreklo, a pevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju. Znam, teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko, pa neću ni ja, a voleo bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale „Zvezde Granda“ dokazao.
A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dečak Sadik, rođen u Švajcarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je hteo da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, proterali u julu 1995. godine i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte. Vidim, sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvredio i kupe poene na meni. U politiku se ne mešam, to me ne interesuje. I ovo želim reći javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika. Ni za šta, pa ni za uspešnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve.

Foto: Instagram.com/@sadikhasanovic.official

Autor: redportal.rs

#oglasio se

#sadik hasanovic

#saopštenje

#zvezde granda