Estetskim i antiejdžing nadrilekarstvom izazvala zdravstvene probleme kod najmanje 11 osoba

Kako prenosi portal Mondo, Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je još za 30 dana pritvor Olgici Markanović osumnjičenoj za nadrilekarstvo, odnosno medicinske zahvate bez licence.

Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo.

Ona je uhapšena 1. juna zbog sumnje da je estetskim i antiejdžing nadrilekarstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Markanović je negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu tvrdeći da je pacijentima pružala samo usluge kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao medicinar.

Tretmane je pružale uređajem Plazma pen, koji nije medicinsko već kozmetičko sredstvo. Ona je takođe dodala da su svi zdravstveni problemi nastali usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Ona se tereti da je u periodu od 1. aprila 2020. godine, pa sve do 15. januara ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru u Beogradu za novac pružala i izvodila medicinske zahvate poput spaljivanja hrskavice nosa, spaljivanja mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka - dok je lekove prepisivala usmeno.

Tereti se za krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Autor: mondo.rs

#Nadrilekarka

#Olgica Markanović

#nanošenje povreda

#spaljivanje

#tužba

#zatvor