Glumac kog je proslavila uloga Martija Mekflaja iz serijala filmova Povratak u budućnost priznao da mu je sve teže

Majkl Džej Foks, kog se mnoge generacije sećaju kao simpatičnog i harizmatičnog putnika kroz vreme, priznao je da mu je sve teže da ispunjava obaveze. Naime, Parkinskova bolest mu je do te mere oštetila kratkoročno pamćenje da više nije u stanju da pamti tekst.

Glumcu je dijagnostifikovana degenerativna promena nervnog sistema 1991. godine, a on je o tome prvi put javno progovorio 1998, međutim, tada je još uvek mogao da se bavi svojim poslom.

Međutim, zvezda je ovih dana priznala da to možda više neće moći da radi jer ima problema sa kratkoročnim pamćenjem.

Moje kratkoročno pamćenje je propalo. Uvek sam bio profesionalan kada je pamćenje teksta u pitanju. Ipak, u zadnja dva angažmana sam imao neke tekstove koji su mi se pokazali kao baš teški. Jako sam se mučio na oba posla - rekao je Foks u izjavi za magazin People.

Foks je priznao da mu u ovom trenutku najbolje ide pisanje, tako da će po svoj prilici nastaviti da se bavi time. Glumac je upravo završio novu knjigu u kojoj je opisao borbu sa svojom bolešću, ali se dotakao i drugih tema, kao što je starenje i kako se nosi sa pitanjem smrtnosti.

Njegova knjiga Nema vremena kao što je budućnost: Optimista koji uračnava smrtnost (No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality) je u prodaju puštena 17. novembra, a opisana je kao dirljiva priča o nadi, mogućnosti prilagođavanja, prevazilaženju strahova i smrtnosti, kao i kako se sva ova osećanja mešaju u životu.

U knjizi su opisane i komplikacije koje je glumac preživljavao nakon operacija, budući da je manje poznat detalj da je recimo, 6 meseci ponovo učio da hoda. Svakako, ovoj zvezdi mnogih generacija želimo sve najbolje.

IZVOR: YT / CBS Sunday Morning

Autor: redportal.rs

#majkl foks