Zbog incidenta pao i fizički obračun na hipodromu

Na poslednjem takmičenju u konjičkim trkama 27. juna glavno nadmetanje bila je "Subotička milja" u kojoj je učestvovalo devet konja, a u centru pažnje bila je Ejmi Del Duomo, uzdanica štale "Drim Kečer", čiji je vlasnik košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Prema pisanju medija, iako je petogoda Italijanka za čijim sulkama je bio Vladimir Pribić završila na prvom mestu, odlukom sudijskog kolegijuma ona je distancirana na treću poziciju, te je tako pobeda pripala Fidagu U.R. sa vozačem Đuričićem, dok je drugi bio Ijago D'Amore sa Dejanom Katanićem.

Nakon dužeg većanja sudijski kolegijum je doneo odluku da distancira Ejmi Del Duomo "zbog promene pravca i ometanja u zavrsnici grla broj devet”, tačnije Ijaga D'Amorea.

Takva odluka je razbesnela vlasnike štale na čijem čelu je Nikola Jokić, pa je došlo do fizičkog napada na lica koja učestvuju u sportskom takmičenju.

Na sastanku upravnog odbora ,"KK Bačka" doneta je sledeća odluka:

- Doneta je odluka zabrane učešća u trkama koje organizuje ,,KK Bačka" štali "Drim Kečer" iz Sombora u trajanju od 6 meseci počev od 27.06.2021. godine zbog incidenata koje su izazvali njihovi članovi-osoblje na trkačkom danu održanom 27.06.2021 u Subotici, fizičkim napadom na službeno lice na počasnoj tribini hipodroma.

Kazna se odnosi na sva grla čiji je vlasnik štala "Drim Kečer" iz Sombora, na dan 27.06.2021. godine.

Autor: telegraf.rs

#Nikola Jokić

#ergela

#suspendovana