Terao je na prostituciju

Francuskinja koja je ubila očuha, koji ju je silovao još od kako je imala 12 godina, a kasnije je naterao da mu budeo supruga, osuđena je za ubistvo s predumišljajem, ali neće više biti u zatvoru, piše Blic.

Valeri Bako bila je izložena nasilju Danijela Poleta duže od 20 godina, sa kojim je imala četvoro dece. Sud je čuo da ga je upucala i ubila nakon što je počeo da je tera na prostituciju, a strahovala je da će uskoro početi da zlostavlja i njihovu ćerku tinejdžerku.

Porota na sudu u Saon e Lor u petak je većala gotovo pet sati pre nego što je odbacila tvrdnje odbrane da Bako u trenutku ubistva nije bila zdrava i proglasila je krivom.

Osuđena je na četiri godine zatvora, od kojih su tri uslovno. Uzimajući u obzir vreme koje je već provela u zatvoru, Bako se neće vratiti u zatvor, piše Gardijan.

U sudnici je usledio kratak aplauz kada je sudija rekla da je slobodna i da može da ide kući.

Kako prenose britanski mediji, Bako nije imala gde da ode, nije imala novca ni mogućnosti da pobegne od svakodnevnih pretnji i Poletove kontrole. Suđenje je ponovo skrenulo pažnju javnosti na nasilje u porodici u Francuskoj, naročito jer je počelo u trenutku kada su u poslednjih nedelju dana tri žene ubili njihovi partneri.

Francuska ima jednu od najviših stopa femicida u Evropi. Samo ove godine najmanje 55 žena su ubili njihovi partneri ili bivši partneri.

Svi su znali za njegove zločine

U maju, jedna francuska izdavačka kuća objavila je priču Bako gde je opisana sumorna životna priča ove žene. Sve je počelo kada su se njena majka alkoholičarka i uvek odsutni otac razveli. Majka se ponovo udala i očuh je prvi put silovao Bako kada je imala 12 godina. Ona je tvrdila da u tom trenutku nije imala pojma šta joj se dešava i da je shvatila tek posle časa biologije u školi.

Polet je osuđen na zatvorsku kaznu zbog incesta 1995. godine ali se tri godine kasnije vratio u porodični dom i nastavio sa silovanjem Bako.

- Nikome nije bilo bizarno što se Danijel vratio kod nas kao da se ništa nije dogodilo. Svi su znali ali niko ništa nije rekao - navela je Bako.

Polet je nastavio da je siluje i Bako je u jednom trenutku čula svoju majku koja je rekla: - Ne zanima me dokle god ne ostane trudna.

Sa 17 je zatrudnela i Polet ju je proglasio svojom ženom. Narednih godina rodila je još troje dece a Polet ju je svakog dana tukao.

Bako piše i da su ona i deca živeli u strahu da ne izazovu njegov bes. Polet joj je slomio nos, udario je čekićem po glavi, organizovao lezbijske žurke na kojima je morala da učestvuje i koje je snimao i držao je zatvorenu. Nije smela da razgovara ni sa kim kada bi je pustio da ode do pridavnice, a njegovi prijatelji i rodbina su je držali na oku i prijavljivali mu svaki njen korak.

Polet je onda odlučio da je došlo vreme da se penzioniše i prostituiše Bako. U knjizi se priseća kako je njeno najmlađe dete našlo vizit kartu koje je Polet napravio i kako ju je pitalo šta znači "eskort dama".

Polet je podvodio svoju ženu na zadnjem sedištu pežoa 806 gde je stavio dušek, špijunirao ju je dok je bila sa klijentima i izdavao uputstva preko bubice. Imao je pištolj, upozorio ju je, u slučaju da klijent ne bude fin. Ako bi se Bako usprotivila ili ne bi uradila šta joj je tražio, prebijao ju je, ispričala je istražiteljima.

Kada ju je jedan klijent silovao 13. martal Bako je uzela pištolj koji je njen suprug sakrio ispod sedišta i ubila ga.

Autor: Blic

#Danijel Polet

#Valeri Bako

#obljuba

#silovanje