Zaplenjena i roba u vrednosti oko 40.000 KM

SARAJEVO: Dve profesorke sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu pokušale su prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu implante iz Istanbula.

Ovlašćene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje danas su izvršile pojačanu kontrolu putnika iz Istanbula koji su stigli na Aerodrom Sarajevo. Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje zubnih implanata, ali i ostale robe ukupne vrednosti oko 40.000 KM.

Naime, Uprava za indirektno oporezivanje je dobila prijavu na otvorenu liniju Stop švercu da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo pokušati da se prokrijumčare zubni implanti. Ovlašćeni službenici su izvršili detaljan pregled svih putnika i njihovog prtljaga, tom prilikom su pronašli implante, ali i drugu robu koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje, kod ukupno 4 osobe.

Osim implanata za uvozno carinjenje, putnici s tog leta nisu prijavili tehničku opremu u vidu iPada, iPhonea, kao ni torbe i novčanike.

Predmetna roba privremeno je oduzeta od 4 osobe od kojih su, kako saznaje Klix.ba, 2 profesorke sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu S. T. P. i L. K.

Protiv osoba kod kojih je pronađena navedena roba biće pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Autor: N. V.

#Krijumčarenje

#Sarajevo

#Stomatološki fakultet

#profesorke

#zubi

#zubni implanti