Sofija Sremčević proglašena za najboljeg strelca u istoriji prve lige ženskog fudbala

Dragan Marinković Maca ovo jutro posvetio je damama koje igraju fudbal. O ženskom fudbalu u Srbiji ovoga jutra pričale su fudbalerke Jovana Petrović, Sofija Sremčević i Jelena Stanković, koja je tokom emisije ispričala da je nedavno u Beogradu održana promocija ženskog fudbala pod sloganom: "Fudbal je za devojčice".

Foto: Printscreen RED TV

Jovana, koja je jedan period radila i kao sudija, dolazi iz ženskog fudbalskog kuba Rad u kome se nalazi na mestu predsednice. Ona je kazala da se na promociji udružilo nekoliko ženskih klubova. Okupljeni su zaustavili saobraćaj u glavnom gradu i prošetali Beogradom u majicama sa sloganima promocije.

Na ovaj način naše sportistkinje želele su da skrenu pažnju da fudbal nije samo sport za muškarce, već i za žene, te postoje mnogo agresivniji sportovi od njega koji su prihvaćeniji, kao što je rukomet, objasnile su one.

Foto: Printscreen RED TV

Sa Macom je u studiju razgovarala i Jovana Petrović koja se nalazi u ženskoj fudbalskoj reprezentaciji. Jovana je ispričala da ih uskoro očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i da su kao ekipa dosta napredovali.

- Dosta smo kao ekipa napredovali, mislim da smo končano spremni da napišemo istoriju - rekla je Jovana i potom dodala da će se u prvom krugu kvalifikacija naći sa Nemačkom, kao i Portugalom, koga ukoliko pobede mogu ići dalje kao drugoplasirane iz grupe, s obzirom na to da je Nemačka jedna od najjačih ekipa kada je ženski fudbal u pitanju.

Foto: Printscreen RED TV

U studiju Kasnog Zornjaka sa Jovanom i Jelenom gostovala je i Sofija Sremčević koja trenutno završava treću godinu srednje škole, nakon čega će otići u inostranstvo na studije. Kako je sezona nedavno završena, Sofija je proglašena za najboljeg strelca u istoriji prve lige fudbala za žene.

Kako je kazala, u protekloj sezoni Jovana je dala 35 golova!

Foto: Printscreen RED TV

pročitajte još

NOVI SRBIN U NBA! 🏀

Autor: redportal.rs

#Kasni Zornjak

#dragan maksimovic

#fudbal

#zornjak

#ženski fudbal