Skor u međusobnim duelima trenutno je 30:28 za najboljeg svetskog tenisera

Ono što smo sinoć gledali bio je tenis koji nikad nije viđen pre toga, a verovatno neće biti ni posle. Dva teniska titana odigrala su meč koji je trajao više od 4 sata i to 4 seta, a rezultat je taj da je kralj šljake pao i da ga je srušio kralj tenisa - Novak Đoković!

Kakav meč je bio u pitanju i kakav ulog je bio u igri, dovoljno govori podatak da publika na Filipu Šatrijeu nije posle 23.00 morala da ide sa stadiona zbog policijskog časa, već je bilo dozvoljeno da se ostane i posle toga, a Novak i Nadal su pružili nezaboravni meč!

Pobedio je srpski as rezultatom 3:1 (3:6; 6:3; 7:6; 6:2), a posle meča se videlo koliko ova pobeda znači Noletu. U izjavi posle meča naveo je:

Definitivno najbolji meč koji sam odigrao na Rolan Garosu i jedan od top 3 okršaja karijere uzimajući u obzir kvalitet tenisa.

U samom početku Nadal je delovao dosta dominantnije, uzeo je prvih 5 gemova, međutim, Nole se ekspresno vratio:

Iako nisam imao dobar start, nisam bio nervozan jer sam osećao da udaram lopticu na pravi način. Trebalo je samo da nađem put da postepeno vratim u meč i da se prilagodim njegovim udarcima koji su potpuno drugačiji od bilo kog drugog tenisera.

Kada je u pitanju predstojeće finale u kom će igrati protiv Stefanosa Cicipasa, Novak je rekao da će sutra razmišljati o finalu, u drugoj polovini dana i da bi trebalo da bar malo odmori posle ovakvog meča.

Finale Rolan Garosa odigraće se u nedelju od 15.00 i biće sjajna prilika za Novaka da osvoji po drugi put ovaj turnir.

Autor: redportal.rs

#Nadal

#Rolan Garos

#nole

#novak

#đoković