Nesreća se dogodila jutros oko devet časova.

Dvadesetdvogodišnji mladić Jovan G. i njegova majka Sunčica G. (45) iz Gospođinaca preminuli su u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od posledica teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u tom mestu žabaljske opštine danas pre podne, kada je automobil fijat punto, kojim je upravljao Jovan sleteo s puta i udario u drvo.

 - Oni su od kuće krenuli ka Domu zdravlja. Kako sam čuo Sunčicu je Jovan hteo da odveze kod lekara - kaže kratko jedan od rođaka.

Nesreća se dogodila oko devet časova na raskrsnici ulica Zmaj Jovine i Kralja Petra Prvog gde je, prema nezvaničnim saznanjima, iz zasad neutvrđenih razloga mladić izgubio kontrolu nad vozilom i na krivini, posle raskrsnice, produžio vožnju pravo tako da se automobil direktno zakucao u drvo pokraj kolovoza.

- Meštani koji su se zatekli u blizini mesta nesreće odmah su pritrčali da pomognu putnicima. Pokušavali su da otvore ili pokidaju vrata da bi izvukli povređene, odnosno mladiće i ženu koja je bila na mestu suvozača – kaže jedan meštanin Gospođinaca i dodaje da je video kako iz seoske ambulante istrčava diktorka kako bi im ukazala pomoć.

Ubrzo su stigla kola Hitne medicinske pomoći kojima su dvoje teško povređenih prevezeni su u Urgentni centar novosadskog KCV gde su, uprkos naporima medicinskog osoblja, preminuli.

Policija je obavila uviđaj ne mestu nesreće a tela nastradalih su, kako saznajemo, preneta na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Autor: novosti.rs

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA

#majka

#sin