Emili Ratajkovski optužila fotografa Ledera da ju je silovao

Poznata manekenka i vlasnica brenda Inamorata Emili Ratajkovski napisala je esej za Njujork magazin na temu kako ju je fotograf Džonatan Leder seksualno zlostavljao.

Incident se dogodio u njegovoj kući u Ketskilsu 2012. godine kada je njen tadašnji agent poslao Emili na snimanje, koje je zahtevalo da ostane tamo i preko noći. Kada je stigla iznenadila se jer nije znala da će to biti snimanje u donjem vešu. Ratajkovski je objasnila da je prihvatila vino koje joj je ponudio, iako je tad imala samo 20 godina, jer ju je agent savetovao da uvek bude vredna i spremna za saradnju. Nakon snimanja fotografija u donjem rublju, Leder je hteo da "isproba gole" slike. 

- Onog trenutka kada sam zbacila odeću, deo mene se ugasio. Imala sam utisak da lebdim van sebe, gledajući kako se penjem natrag na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne, fokusirajući se na ideju kako izgledam kroz sočivo kamere. Njegov blic je bio tako svetao a ja samo popila toliko vina da su mi se ogromne crne mrlje širile i lebdele pred očima - rekla je Ratajkovski, opisujući događaj.

View this post on Instagram

I’ve been working on a collection of essays for the past year and couldn’t be more thrilled that @nymag has published “Buying Myself Back”. This is an extremely personal piece about image, power and consent. Thank you to the entire New York magazine team for this opportunity and all of their support. Link in my bio.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

IZVOR: IG / emrata

Po završetku snimanja kada je šminkerka otišla na spavanje, ona i fotograf su se pokrili ćebetom na kauču, posle čega je on počeo da je ispituje o momcima. Prema njenim navodima, sve vreme je gledao kako masira stopala kako bi se ugrejala i dodao kako mu se to sviđa.

- Većina onoga što je potom usledilo bilo je zamućenje, osim onog što sam osećala. Ne sećam se ljubljenja, ali se sećam da su mu se prsti iznenada našli u meni. Sve jače i jače ih je gurao, kao što me niko ranije i od tada nije dodirivao. Osećala sam sve iznutra i zaista me bolelo. Instinktivno sam mu uhvatila ruku za zglob i povukla je, izvlačeći njegove prste iz mene. Nisam rekla ni reč. Naglo je ustao i nečujno se zaleteo u mrak uz stepenice - navela je Emili u ispovesti.

IZVOR: TW / @NYMag

Autor: redportal.rs

##EmilyRatajkowski

##emrata

##silovanje