Manastir je pored ostalog, pomogao akciji za malog Gavrila i da mala Sonja ode na operaciju

Bratstvo manastira Tumane kod Golupca je već nebrojen broj puta pokazalo da je uvek uz svoj narod, kao i da ga pomaže kad god je u prilici, o čemu smo već pisali.

Danas je manastir objavio i rezultate svojih humanitarnih akcija za protekli mesec. Naime, bratstvo je u maju skupilo i uplatilo sredstva u visini od skoro 11.000 evra, od čega je 10.000 evra uplaćeno za akciju Da Gavrilo pobedi, dok je 20.000 dinara uplaćeno za malu Sonju Milošević kako bi otišla na operaciju.

Ostalih 61.000 dinara je uplaćeno osobama kojima je bila potrebna pomoć, ali i manastiru Tušimlje kojem je neophodna obnova.

Da podsetimo, mali kragujevčanin Gavrilo Đurđević, koji je rođen u septembru prošle godine, pati od retke neuromišićne bolesti SMA1 (Spinalne mišićne atrofije Tipa 1) tako da mu je neophodan nastavak terapije koja je izuzetno skupa, ali i delotvorna.

Sonja Milošević je devojčica kojoj je neophodna operacija kičme kako bi mogla da nastavi terapiju koju ima protiv opake bolesti Sy Guillain Barre, što je oblik polineuropatije koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti, a nažalost često dovodi do paralize.

Svi koji su zaintresovani i dalje mogu da se priključe ovim akcijama, a potrebne informacije ćete naći na linkovima OVDE i OVDE.

Autor: redportal.rs

#da sofija ode na operaciju

#manastir tumane

#za gavrilovu pobedu